SAVE THE DATE
Donderdag 8.11.2018, van 12.30 tot 17.30

 

Integraal werken op de eerstelijn:
samenwerken op het kruispunt van welzijn en gezondheid

 

 

Preregistreer vrijblijvend voor deze studienamiddag

 

Tijdens deze studienamiddag wordt het reflectiekader: ‘integraal werken tussen welzijn en gezondheid’ voorgesteld, voortkomend uit een driejarig multidisciplinair praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek aan Hogeschool Gent.

 

Dit onderzoek situeerde zich aanvankelijk in drie wijkgezondheidscentra in Gent, en werd  verbreed naar andere welzijns- en gezondheidspraktijken op de eerstelijn. Dit onderzoek geeft  inzicht hoe integraal werken op het kruispunt van  welzijn en gezondheid vorm krijgt in de praktijk, wat bruikbare handvatten aanlevert voor zowel het beleid, het werkveld als het onderwijs.

 

Deze studienamiddag  voorziet een presentatie van de voornaamste inzichten uit dit onderzoek én gaat bovendien met praktijk- en beleidsgerichte handvatten aan de slag. Het theoretisch deel is uitgewerkt in een handboek dat wordt gepresenteerd. Daarna worden, via een workshop, deze inzichten verder uitgediept aan de hand van een reflectieve spelmethodiek die ook tijdens het onderzoek ontwikkeld is.

 

 

 “Dit denkkader werpt een vernieuwende blik op integrale zorg en biedt inspiratie om mee aan te de slag te gaan in het beleid, het werkveld en het onderwijs!”

 

DOELGROEP
Elke organisatie die personen met een zorg- en ondersteuningsnood multidisciplinair en integraal ondersteunt. Beleidsmedewerkers en professionals uit het domein welzijn en gezondheid zoals sociaal werkers, verpleegkundigen, ergotherapeuten, artsen, kinesisten, orthopedagogen, psychologen, gezondheidspromotoren, …

LOCATIE
Zebrastraat 32, 9000 Gent

IN SAMENWERKING MET
Vereniging van Wijkgezondheidscentra

 

GEÏNTERESSEERD?
Je kan alvast donderdagnamiddag 8 november 2018 in je agenda prikken.
Preregistreer volledig vrijblijvend en we brengen je als eerste op de hoogte van zodra de ticketverkoop start.

VRAGEN?
leen.vanlandschoot@hogent.be

 

 

 

,