Nieuwsbrief juni 2018
  NIEUWS VANUIT HET PARTNERSCHAP  
De Beleidsgroep van 5 juni informeert
De actiegroep 'Digitale dienstverlening en bemiddeling: voor iedereen toegankelijk' stelde een aantal mogelijke acties voor, waarop de Beleidsgroep groen licht gaf om deze verder uit te werken. Men engageerde zich ook om de aanbevelingen mee te dissemineren.

Als reactie op de VOKA-VeGHO bevraging 'Arbeidsmarktonderzoek Haven Gent 2017' namen Stad Gent, VDAB, North Sea Port, VOKA en de Provincie Oost-Vlaanderen het initiatief om, samen met zoveel mogelijk stakeholders, een actieplan Werken in de haven op te stellen en uit te voeren. De Beleidsgroep ondersteunt dit initiatief.

VDAB stelde hun 'Dienstverlening 2020' voor, met een nieuwe contactstrategie en een vernieuwde sectorale werking, toegespitst op Oost-Vlaanderen.
   Het verslag vind je hier.   
Oproep: Werk de acties rond digitale geletterdheid mee uit!
De GSIW Actiegroep 'Digitale Dienstverlening en bemiddeling. Toegankelijk voor iedereen' is in de periode december 2017 tot mei 2018 bezig geweest met het analyseren van de bestaande digitale drempels, het formuleren van aanbevelingen voor VDAB, werkgevers en intermediairen en het uitwerken van concrete actie-ideeŽn.

Om deze actie-ideeŽn verder te concretiseren doen wij een oproep naar  geÔnteresseerde organisaties om deel te nemen aan een of meerdere werkgroepen.
   Meer info over en inschrijving voor de werkgroepen vind je hier.   
Zin om mee te brainstormen over de vaardigheden van de toekomst?

Stad Gent is op zoek naar arbeidsbemiddelaars die mee willen werken aan een focusgroep rond (verandering in) de gevraagde vaardigheden bij havenpersoneel.

Interesse? Meer informatie en inschrijvingen: tessa.bruneel@stad.gent of een seintje via 0478/63.13.45.

   Meer info vind je hier   
Werken in de haven
Op 28 juni, onder een stralende zon, tekenden het havenbedrijf North Sea Port, VDAB, VeGHo-Voka, Stad Gent en de Provincie Oost-Vlaanderen een engagementsverklaring om bedrijven in het havengebied te ondersteunen in hun zoektocht naar personeel. Dit is het startschot om de komende jaren met heel veel en diverse stakeholders aan de slag te gaan rond het optimaal bekendmaken van de vacatures in de haven, vacaturegericht op te leiden, in te zetten op mobiliteit in de haven en de grensoverschrijdende arbeidsmarkt te ontsluiten. Ook Gent stad in werking, engageerde zich om hier vanuit het partnerschap mee de schouders onder te zetten.
   Lees meer   
Blijf partner van Gent stad in werking
Indien je collega deze nieuwsbrief ook wil ontvangen, kan hij of zij zich hier inschrijven onderaan de pagina.

Wil je organisatie als partner vermeld worden op de website, vul dan de partnerfiche in.
   Vul hier de partnerfiche in.   
Sluit je aan bij de Facebookgroep Werken in Gent
Vanuit vzw Jong ontstond in 2013 de Facebookgroep Werken in Gent als een manier om de werkzoekende jongeren hun netwerk te laten vergroten. Ondertussen is deze Facebookgroep uitgegroeid tot een soort community waar werkzoekenden, werkgevers en arbeidsbemiddelaars uit Gent kwaliteitsvolle vacatures, jobbeurzen en opleidingen in het Gentse met elkaar delen. Een must voor elke Gentse werkzoekende, werkgever en arbeidsbemiddelaar!

netWERK Gent, een gesloten Faceboekgroep, ontstond in 2016 uit de schoot van Werken in Gent. Op deze pagina worden artikels, lezingen en evenementen gedeeld met iedereen die bezig is met werk in Gent. Het is een snelle en makkelijke manier om te communiceren en nog beter samen te werken.

Wil je je aansluiten bij netWERK Gent? Contacteer Frederik.Verhaeghe@gtb.be
   Inschrijven   
De Gentse sociale economiebedrijven vieren feest!
Op 16 juni werd het bedrijventerrein voor Sociale Economie op de voormalige UCO-site aan de Maisstraat feestelijk geopend.
   Lees meer   
Save the date: Partnerdag 24 oktober 2018
Onze partnerdag op woensdag 24 oktober 2018 krijgt ondertussen meer en meer vorm.

Gsiw bestaat 20 jaar! En we zijn nog lang niet uitgewerkt. Thema van de partnerdag is dan ook 'Met 20 jaar ervaring zetten we in op de tewerkstelling van de toekomst : Gent stad in werking in 2038!'
 
Jullie zijn allemaal welkom bij Bio Base Europe Pilot Plant in de Gentse haven. Wie wil, kan een rondleiding volgen vůůr of na de activiteiten.

Meer info vind je binnenkort op de website. Hou alvast de datum vrij!
Award Inclusieve Onderneming 2018

Op 29 november 2018 reiken de Werkplekarchitecten de allereerste Award Inclusieve Onderneming 2018 uit.

De winnaar van deze tweejaarlijkse Award zal komen uit de ruwweg 1.500 inclusieve ondernemingen die op 7 mei jongstleden een Referentiebewijs Inclusieve Onderneming ontvingen. Zij kunnen tot 5 september hun kandidatuur insturen. Op 30 september maakt de Award-jury zestien genomineerden bekend.

Over de uitreiking van de Referentiebewijzen Inclusieve Onderneming en de Award Inclusieve Onderneming 2018 en de eraan verbonden campagne vind je meer op de website van Sterpunt Inclusief Ondernemen. Je kunt er ook de keynote van Luc Cortebeeck downloaden. 

   Meer info   
  AGENDA  
30 aug 2018 Infodag SYNTRA Midden-Vlaanderen
2 okt 2018 Beleidsgroep Gsiw
12 okt 2018 Save the date: Lokaal Partner Overleg VDAB in CC Wondelgem
16 okt 2018 Save the date: Jobbeurs Stad Gent en VDAB
24 okt 2018 Save the date: Partnerdag Gent stad in werking
4 dec 2018 Beleidsgroep Gsiw
29 nov 2018 Uitreiking Award Inclusieve Onderneming 2018
  CONTACTEER GSIW  
gsiw@gent.be of Myriam.Carlier@stad.gent
+32 (0)9 266 83 47
+32 (0)472 74 28 89
gsiw.stad.gent
Inschrijven voor de nieuwsbrief?
Partner worden van Gsiw?

Het volledige overzicht met meer informatie vindt u in de rubrieken Nieuws en Agenda van de Gsiw-website. U kunt een beroep doen op de communicatiekanalen van ĎGent, stad in werkingí om uw evenement of activiteit bekend te maken.

 
© Stad Gent 2014 - Disclaimer - In samenwerking met Digipolis