Copy
'Soep met babbeltjes'
Het nieuwe initiatief 'Soep met babbeltjes' brengt organisaties die werken met kwetsbare groepen samen rond de tafel. Insteek is telkens een ander gezondheidsthema. We zoeken naar mogelijkheden om samen te werken en wisselen ervaringen uit.

>> Meer info
>> Inschrijven
Themadag ‘Veerkracht versterken? Dat doe je zo!’
Is versterken van veerkracht jouw ambitie? Kom naar de themadag voor professionelen op 20 juni 2018 en ontdek inzichten, praktijkvoorbeelden en methodieken over hoe je aan de slag gaat rond het versterken van veerkracht bij jezelf en anderen.

>> Meer info
Samen sterk in preventiewerk
Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering bedankt Logo Gezond + alle partners en in het bijzonder de lokale besturen voor de samenwerking tijdens de voorbije legislatuur. Een avond vol inspiratie over de rol van preventie in de eerstelijnszones, de opmaak van een gezond personeelsbeleid, de integrale aanpak van een gezondheidsbeleid met een visie op de toekomst and last but not least de kracht van lokale samenwerking.

>> Bekijk hier de foto's
>> Download de presentaties hier
 
Mei = actiemaand bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker 
Bestel nu je gratis affiches, folders of bladwijzers via onze webshop. Uiteraard kan je bij het Logo ook terecht voor ondersteuning bij lokale acties of voor het reserveren van een lesgever voor een infosessie. 

>> Lees meer
Bereid je voor op Warme Dagen!
In de lente kijken we reikhalzend uit naar warme dagen, maar een intense warmteperiode levert ook gezondheidsrisico’s op.

Om risico’s te voorkomen en goed voorbereid te zijn op hitteperiodes zijn er vanaf eind april nieuwe methodieken ter beschikking op www.warmedagen.be.

De focus ligt op sociaal geďsoleerde mensen, kinderen en bezoekers van evenementen. Contacteer Logo Gezond+ vzw voor hulp bij de juiste aanpak bij deze doelgroepen.
‘Wees niet gek. Doe de tekencheck.’
14 april lanceerde Vlaams minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen de nieuwe campagne ‘Wees niet gek. Doe de tekencheck.’ De campagne geeft iedereen die in de natuur komt dit eenvoudige advies over teken: controleer, verwijder en volg op.

Op de website www.tekenbeten.be vind je naast extra informatie over de controle, verwijdering van teken en opvolging ook een campagnetoolkit  met onder andere folders, affiches, voorbeeldmails, artikels, posts en filmpjes voor sociale media die je als organisatie of lokaal bestuur kan gebruiken om de campagne mee bekend te maken.
Voor (jeugd)organisaties en scholen is er daarnaast nog de gids ‘Wat te doen bij een tekenbeet?’ inclusief een tekenkaart en opvolgblaadjes voor ouders en is er voor het secundair onderwijs een educatieve pakket ontwikkeld.

>> Meer info op www.tekenbeten.be.
Deel
Tweet
Copyright © 2018 Logo Gezond+ vzw, Alle rechten voorbehouden.