ZOMERNIEUWS 2017
Terugblik Week van de Opvoeding 2017
Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten...
 
Eva Bronsveld (NL) opende de Week van de Opvoeding met een gepassioneerde uiteenzetting over kinderen (-12) en hun emoties. Bij de start van de inschrijvingen was meteen duidelijk dat Gent vol emoties en temperament zit: het aantal plaatsen werd noodgedwongen uitgebreid en een 150-tal ouders, leerkrachten en begeleiders kwamen enthousiast bijeen in BS De Oogappel.
Op dinsdag bulderde Luc Van Imschoot een lachsessie bijeen, die gesmaakt werd door 50 collega's van Stad Gent en OCMW Gent.
Woensdagnamiddag genoten we met een 100-tal ouders en kleine kinderen van heel wat spelplezier, dat aangeboden werd door JONG vzw op de spelotheekplage onder de stadshal.
Donderdagavond zette Hanne Dehertog (ARKTOS) 35 ouders, begeleiders en leerkrachten letterlijk in beweging om met elkaar de veerkracht van (hun) jongeren (12+) onder de loep te nemen in de Gentse Freinetmiddenschool. Vooral de uitwisseling onder elkaar en de bevestiging dat je als ouder niet de enige bent die worstelt met de emoties van je puber, bleek opnieuw een grote steun voor de enthousiaste aanwezigen.
Om de week af te sluiten, brachtten de acteurs van Tink Tank Performances 30 ouders in beroering met enkele zeer herkenbare opvoedscenario's tijdens het inspringtheater EMMA in BS De Mozaiek. Acteurs en toeschouwers maakten samen de voorstelling door op scènce te springen, te spelen, na te denken, uit te proberen, te praten én te lachen.

Ook het stadsmagazine schonk aandacht aan het thema van de week:
https://stad.gent/sites/default/files/page/documents/20170420_PU%20stadsmagazine%20mei%20DEF.pdf

Kortom: het was een heftige week! :)
Ratatouille
Afgerond, of toch niet?
 
Een zeer diverse groep mama's maakten tijdens het Ratatouilleproject in Ledeberg kennis met nieuwe smaken, voedingswaarden, opvoedingsstijlen, én met elkaar.
Bedankt voor de fijne samenwerking tijdens dit 'proef'project!

De 5 sessies smaakten naar meer.
Wijkgezondheidscentrum Botermarkt plant daarom samen met Inloopteam Reddie Teddy, OCMW & VIGEZ alvast een verderzetting & uitbreiding van het (Op)voedingsproject in Ledeberg/ Nieuw Gent.

Meer info bij Karen Verkoelen: gezondheispromotie@wgcbotermarkt.be
De zomer wordt super de max!
Vrijetijdsaanbod zomervakantie
 
Ken je ouders of andere opvoedingsverantwoordelijken die nog op zijn naar een vrijetijdsaanbod tijdens de zomervakantie?
De Jeugddienst van Stad Gent bundelt het volledige overzicht voor jou op www.stad.gent/kinderen.
Beperkt je je liever tot sport? Dan kan je ook de Sportdienst van Stad Gent rechtstreeks contacteren: sportdienst@stad.gent
Heb je graag wijkgerichte ondersteuning in het zoeken van een aanbod op maat van jouw behoeften? Contacteer dan zeker even onze collega's Brede School: www.stad.gent/onderwijscentrum-gent/brede-school
Opvoedingswinkel op wieltjes
Ook in jouw wijk!
 
De Gentse opvoedingswinkel zet in op maatwerk.
Elke ouder, elk kind, elk gezin is uniek en heeft specifieke wensen.
Daarom werken wij op verschillende tijdstippen, met diverse methodes, waar nodig in de moedertaal en ook op verschillende locaties!

Ben je actief in een Gentse wijk, maak je dra de planning op voor het najaar en stel je graag ook je locatie open voor de medewerkers van de opvoedingswinkel om met ouders of andere opvoeders in gesprek te gaan? Geef ons een seintje en maak gebruik van ons decentraal aanbod!

Ook onze mobiele infokar is er!
Wie ons ondersteuningsaanbod graag kenbaar maakt tijdens een activiteit of op een evenement: contacteer ons en wij fietsen tot bij jullie ouders in de buurt!
 
 
Vakantieregeling
 
Onze winkel werd dit voorjaar druk bezocht!
En nu buiten de temperaturen ook hoog oplopen, snakken wij naar welgekomen rust en afkoeling.

Tussen 1 & 14 juli en tussen 18 & 31 augustus kan iedereen bij ons terecht op afspraak, er is dan geen permanentie.
Tussen 17 juli en 17 augustus zijn we gesloten.
Vanaf 1 september zijn we terug open tijdens de permanenties én op afspraak.

We wensen ook jullie een welverdiende rustperiode toe, vol spel- en ander opvoedplezier!

Ken je intussen ouders of andere opvoedingsverantwoordelijken met dringende opvoedingsvragen, contacteer dan onze collega's van de Opvoedingslijn via www.opvoedingslijn.be
 
Volg ons!
 
Je vindt Opvoedingswinkel Gent ook op facebook!
 
  Departement Onderwijs, Opvoeding en Jeugd
Onderwijscentrum Gent - Opvoedingswinkel Gent

Sint-Margrietstraat 4
9000 Gent
09 233 26 02
opvoedingswinkel@stad.gent
www.opvoedingswinkelgent.be