Beste,

 

De zomer is in aantocht, met soms erg warme dagen. Aangenaam voor sommigen, hinderlijk voor anderen en helaas niet altijd ongevaarlijk.

 

Daarom lanceren we bij de start van de waakzaamheidsfase (15 mei - 30 september) het nieuwe Vlaamse warmteactieplan én geven we de aftrap voor de campagne ‘Warme dagen’.

 

Waarom een nieuw Vlaams warmteactieplan?

 

De evaluatie van het vorige plan leerde ons dat de waarschuwingsberichten voor erg warme dagen beter iets vroeger kunnen komen dan de vorige jaren.  Zo heeft jouw organisatie meer tijd om zich te organiseren. Daarom zal de overheid je vanaf de zomer van 2017 enkele dagen vooraf waarschuwen.  Lees alles over dat nieuwe warmteactieplan op warmedagen.be 

 

Waarop focust de nieuwe campagne?

 

De focus ligt op zorg voor anderen. Elk jaar sterven er honderden mensen door extreme warmte. Laten we dat samen proberen te voorkomen. Op warmedagen.be lees je meer over het verminderde dorstgevoel bij ouderen en de behoefte aan sociale controle bij ouderen en sociaal geïsoleerden. Of hoe je kinderen en jongeren kan stimuleren om voldoende te drinken en schaduw op te zoeken. Je krijgt ook tips om je als organisatie goed te organiseren op erg warme dagen.

Hoe gaat u hiermee aan de slag?  

 

·        Surf naar de website warmedagen.be en ontdek de campagne.   

·        Stel tijdig een intern warmteplan op: hoe zal je jouw doelpubliek bereiken deze zomer en hoe ga je je daar op voorbereiden? Duik daarvoor zeker in onze campagnetoolkit, die boordevol praktijkvoorbeelden en tips zit die je kunnen inspireren voor lokale acties.

  

En ook:

·        Heb je een goed idee of heb je een goed werkende actie bedacht? Deel die ideeën en acties met ons én op die manier meteen met uw collega’s.

·        Bestel gratis de folder en affiche van de Warme dagen-campagne. 

 

Bedankt!

 

We wensen je alvast veel succes bij de uitwerking van jouw warmteplan en de voorbereidingen. Zo maken we er samen ook figuurlijk een warme zomer van. Mét zorg voor anderen. 
Met vriendelijke groeten,  

Jasmien Pauwels
Medisch milieukundige
www.gezondheidenmilieu.be

Logo Gezond+ vzw

Baudelokaai 8,  9000 Gent
T 09 235 74 22
F 09 235 74 26
E jasmien.pauwels@gezondplus.be
www.logogezondplus.be