Nieuwsbrief mei 2017
  NIEUWS  
De Beleidsgroep informeert
De Beleidsgroep valideerde het Handvest partnerschap Gent,stad in werking  - 2017. Het handvest zegt duidelijk wie we zijn, waarvoor het partnerschap Gsiw staat en welke de strategie is. 
De insteek voor de strategische planning 2017-2019 in het teken van '21ste eeuwse vaardigheden' werd met veel animo becommentarieerd. Op de volgende Beleidsgroep in juni willen we de strategische planning 2017-2019  in globale doelstellingen geformuleerd hebben.
   De Beleidsgroep van 25 april 2017   
Ken jij de dankbaarste job?
Sectoraal fonds voor vorming in de dienstenchequesector lanceert  'De Dankbaarste Job', een opmerkelijke campagne om jongeren warm te maken voor jobs in dienstencheque-ondernemingen. De campagne mikt op correcte informatie verpakt in een 'What's app stijl'. De campagne voorziet ook coaching op de werkvloer.
   Dankbaarste job   
Soft skills hard maken in 1-2-3
Het vormingsfonds Vooruitzenden ontwikkelde een gebruiksvriendelijke tool voor jongeren om zelf soft skills te testen.
Het blijft een uitdaging voor jongeren om zich op de arbeidsmarkt te laten gelden. Uit een onderzoek gevoerd met KU Leuven in 2016, blijkt dat werkgevers andere verwachtingen hebben van de soft skills van jongeren. Daarom besliste het Vormingsfonds Vooruitzenden (VFU) om het Erasmus+ project App-titude te lanceren en een tool ' te ontwikkelen om die soft skills bespreekbaar te maken.
   #testyourselfie   
GEZOCHT: werkgevers met vragen rond diversiteit
Om werkgevers te ondersteunen in de zoektocht naar talent, geeft Gent, stad in werking bedrijven de kans om antwoorden te vinden op al hun vragen rond diversiteit. Via een lerend netwerk (vier sessies) kunnen werkgevers met elkaar in overleg gaan en tips of ideeŽn uitwisselen. De sessies worden gefaciliteerd door Galilei Employability. De concrete thema's worden vastgelegd in overleg met de deelnemende bedrijven.
   Interesse?   
Skills voor morgen
Het partnerschap Gent, stad in werking wil werk maken van nieuwe 21ste eeuwse vaardigheden die de arbeidsmarkt kenmerken. De Beleidsgroep werkt aan het strategisch plan 2017-2019 dat in het teken staat van 'Skills voor morgen - new skills for jobs', trouwens een Europese oproep in de 'New Skills Agenda'. Meerdere rapporten tonen aan dat BelgiŽ/Vlaanderen binnen Europa ondermaats scoort op de ontwikkeling van digitiale skills en slechts matig scoort op 'gekwalificeerde uitstroom, rekenvaardigheden en geletterdheid'. 
   Strategisch plan 2017-2019: New Skills   
  AGENDA  
11 mei 2017 Ikea en Kringwinkel Ateljee doen het samen!
16 mei 2017 Technologica editie 2017: met duaal leren: facts en FAQ'S
30 mei - 2 juni 2017 De Punt organiseert 7e en vernieuwde editie bootcamp
  CONTACTEER GSIW  
gsiw@gent.be
+32 (0)9 266 83 01
+32 (0)9 266 83 73
www.gsiw.be
Inschrijven voor de nieuwsbrief?
Partner worden van Gsiw?

Het volledige overzicht met meer informatie vindt u in de rubrieken Nieuws en Agenda van de Gsiw-website. U kunt een beroep doen op de communicatiekanalen van ĎGent, stad in werkingí om uw evenement of activiteit bekend te maken.

 
© Stad Gent 2014 - Disclaimer - In samenwerking met Digipolis