Beste,

 

Vooraleer we de paasvakantie ingaan, willen we je graag nog uitnodigen voor de Oost-Vlaamse trefdag gezinsondersteuning van 28 april.

 

Programma

9u-9u20: Onthaal + kleine ontmoeten

9u30 – 9u40: Verwelkoming

9u40 - 10u25: Een interactieve inleidende lezing Communiceren anno 2017 - Enkele tips en tricks

Door Elien Vanhaesebroeck – I like media

Gericht communiceren is in 2017 een hele uitdaging. Hoe breng je een boodschap over die kan overtuigen, betrouwbaar én kwaliteitsvol is? Welke kanalen zijn vandaag onmisbaar voor jouw communicatie? Hoe en wanneer gebruik je de relevante offline en online kanalen? Deze interactieve lezing neemt enkele communicatietrends onder de loep. Je krijgt tips en tricks mee om zelf op een praktische manier je communicatiestrategie te bepalen.

 

10u30-13u00:  Keuze uit 2 workshops (je keuze kan je maken tijdens het onthaal)

1) Praktische workshop Facebook: haal betere resultaten met je Facebook-pagina (max. 15 dln)

Door Elien Vanhaesebroeck – I like media

Facebook is een zeer handig en actueel kanaal om met je externe, maar ook interne, doelgroepen te communiceren. In deze praktische workshop leer je hoe je Facebook optimaal kan inzetten als communicatiekanaal én zo meer resultaat kan halen. We bekijken de verschillende pagina's en optimaliseren de instellingen. Je krijgt tips en tricks om goede statusupdates te maken die rekening houden met het Facebook-algoritme en je leert hoe je een goede Facebook contentkalender kan samenstellen. Tijdens de workshop ga je ineens aan de slag met jouw pagina en leer je de best practices direct in de praktijk.

Praktisch: Breng gerust jullie laptop/ ipad  mee zodat jullie de tips in de praktijk te kunnen brengen.

 

2) Workshop helder schrijven: communiceren met een publiek met een diverse achtergrond

Door Ariane d’Hondt – Creatief schrijven

Mails, brieven, flyers, verslagen... Je schrijft altijd wel iets. Je wil geen uren spenderen om een tekst op papier te krijgen. Je wil vooral niet dat jouw lezer uren moet nadenken over jouw tekst. Je hebt liefst dat jouw lezer de boodschap begrijp. Maar hoe pak je dat aan bij een divers publiek? Jouw publiek bestaat uit mensen met de meest uiteenlopende achtergronden. Cultureel, maar ook qua taal. Hoe bereik je iedereen? Of toch zo veel mogelijk mensen... Deze workshop zorgt ervoor dat jouw teksten kristalhelder zijn. Je krijgt schrijftips maar ook tips voor je lay-out. Welk lettertype gebruik je best? Hoe gebruik je pictogrammen? Hoe bouw je je tekst visueel op? Je tekst is helder omdat je helder schrijft maar ook omdat hij er helder uitziet.

Praktisch: breng je eigen materiaal gerust mee. Een flyer, folder, artikel, brief of mail. Zo kan de docent je ter plekke nog extra tips op maat geven.

 

13u-14u: Broodjeslunch + afsluiting van de dag

 

14u-15u (optioneel) In de namiddag voorzien we voor geďnteresseerden de mogelijkheid om samen met Leentje De Schuymer (Kind en Gezin) het rapport ‘Een beeld van de Huizen van het Kind’ te bespreken en er feedback op te geven.

 

Praktisch

De trefdag is gratis en gaat door op vrijdag 28 april, in het Provinciehuis, Gouvernementstraat 1 te Gent.

 

Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 21 april via mail aan Petra.De.Ridder@oost-vlaanderen.be. Vermeld zeker in hoeverre je ook ’s namiddags nog aanwezig wil zijn voor de bespreking van het rapport.

 

Hopelijk tot dan, en fijne vakantie!!!

 

Liesebet

 

 

Liesebet De Crop – Beleidscoördinator Preventie en Hulp

Provincie Oost-Vlaanderen

dienst Preventie Hulpverlening en Zorg

Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent

tel. 09 267 75 17 – gsm 0478 97 03 50

http://www.oost-vlaanderen.be

 

 

cid:image003.png@01D1BCB2.C51D08F0

 

c