Nieuwsbrief Welzijnsoverleg Regio Gent

Nieuwsbrief Welzijnsoverleg Regio Gent
Februari 2020
Welzijnsoverleg Regio Gent brengt maandelijks een gratis elektronische nieuwsbrief uit.
In deze nieuwsbrief vind je de verschillende berichten die de afgelopen weken op de website van Welzijnsoverleg Regio Gent (WRG) verschenen zijn.
Bezoek ook onze website www.wrg.be, die de welzijnsactoren uit de Gentse regio op de hoogte houdt van de verschillende activiteiten in de regio.

Je vindt deze nieuwsbrief ook hier

Activiteiten in de regioWinternoodplan Gent met uitgebreide nachtopvang en warm onthaal

Van 18 november 2019 tot 30 maart 2020 loopt het winternoodplan met een uitgebreide winternachtopvang en een warm onthaal in het Inloopcentrum SOC in De Pannestraat elke dag tussen 16u30 en 20u30
DiverGent prijsuitreiking

Universiteit Gent en Dienst Welzijn en Gelijke Kansen van Stad Gent nodigen u van harte uit op de DiverGent prijsuitreiking op 4 februari. Meer informatie en inschrijven
Partnerdag voedselraad

Op 4 februari organiseert Gent en garde een partnerdag voedselraad. Meer informatie en inschrijven
Infosessies nieuw Gents subsidiereglement Samen aan zet

Op 1 februari gaat het nieuw subsidiereglement ‘Samen aan Zet’ van start. Hiermee wil het stadsbestuur niet enkel buurtactiviteiten extra aanmoedigen maar ook activiteiten en projecten rond welzijn en gelijke kansen. Meer weten? Kom naar één van de infomomenten
Inspringtheather onderwijs

De Beweging van mensen met een laag inkomen en kinderen organiseert op 11 en 27 februari een inspringtheater onderwijs. Het is de bedoeling dat dit interactief theater nieuwe inzichten brengt in de uitsluitingsmechanismen. Zie uitnodiging.
Infosessies nieuw Gents subsidiereglement Samen aan zet

Op 1 februari gaat het nieuw subsidiereglement ‘Samen aan Zet’ van start. Hiermee wil het stadsbestuur niet enkel buurtactiviteiten extra aanmoedigen maar ook activiteiten en projecten rond welzijn en gelijke kansen. Meer weten? Kom naar één van de infomomenten
Plenaire bijeenkomst Europees project Roof

Op 11 februari organiseert Stad Gent een plenaire bijeenkomst van het Europees Project ROOF, een Europees project rond het beëindigen van dakloosheid via huisvestingsgerichte oplossingen. Meer info en inschrijven
Theatervoorstelling met nabespreking over partnergeweld

CAW Oost-Vlaanderen organiseert op 13 februari een theatervoorstelling met nabespreking over partnergeweld. Meer info en inschrijven
Vrijwilligersbeurs Gent

Op 29 februari organiseert het Vrijwilligerspunt Gent opnieuw een vrijwilligersbeurs in de Ghelamco Arena. Meer info en inschrijven 
Qolourfied

In-Gent organiseert op 3 maart Qolourfied, een inspiratie- en ontmoetingsdag rond "kleur succes in opleiding en werk". Zie website.
Praktische vorming Sociale Kaart van Gent

Raak je soms de weg kwijt in het Gentse welzijnslandschap? Welk aanbod is er precies in andere sectoren? Ontdek tips voor warme doorverwijzing en oefen met de nieuwe digitale versie van de Sociale Kaart van Gent. Schrijf je hier in voor een praktische vorming op donderdag 5 maart van 10u tot 12u. 

Liever uitleg in teamverband? Wij komen naar je toe! Boek je vorming via info@socialekaartvangent.be of bel 09 225 91 33.
Introductie Themagecentreerde Interactie (basismethode cursus)

In deze TGI-cursus leer je effectief leiderschap neer te zetten in functie van de noden van het team, een opleidingsgroep, de organisatie … Je leert je staande houden in deze woelige tijden. Je leert omgaan met moeilijke opdrachten. Meer info en inschrijven
Workshop mantelzorgondersteuning in Gent

Op 26 maart organiseert de Stad Gent een bijeenkomst voor iedereen die mee wil bouwen aan een betere mantelzorgondersteuning in Gent (mantelzorgers en professionelen). Zie mail.
Boeiende boterhammen

Met de steun van DeelSEL Gent worden er informele bijeenkomsten georganiseerd waarbij een spreker een initiatief of organisatie uit de regio Mariakerke-Wondelgem-Brugse poort-Rabot- Bloemekenswijk-Voormuide-Sluizeken-Tolhuis-Ham, toelicht. Zie jaarprogramma. Inschrijven kan via bart.dewulf@sintjozef-gent.be
Geestelijk gezondheid en licht mentale beperking

Op 14 mei vindt het Nederlands-Vlaams congres "Geestelijke Gezondheid voor personen met een licht mentale beperking: intersectorale perspectieven" plaats. Zie congresfolder en inschrijvingspagina.
Dag van de mantelzorg 2020@Dekrook

Samen met enkele mantelzorgers willen we acties opzetten rond dag van de mantelzorg op 23 juni 2020. De Krook is al gereserveerd! Nu nog de invulling. Heb je als mantelzorger, professional of organisatie interesse om deze acties mee inhoud te geven? Laat het zeker weten via jakob.decavel@stad.gent.


Nieuws uit de regioLaagdrempelig rookstopaanbod in Gent

Ook in 2020 bieden bieden Stad Gent, Logo Gezond+ en Bond Moyson een laagdrempelig aanbod rookstop. Een gespreide groepsbegeleiding vanaf januari en vanaf maart en een intensieve groepsbegeleiding in februari. Meer info en inschrijven
Ratatouille in Ledeberg!!

Ratatouille is een kook- en praatateljee voor ouders van jonge kinderen (<7jr). Met dit project wil WGC Botermarkt inzetten op het verhogen van gezondheidsvaardigheden van jonge gezinnen met de klemtoon op voeding en opvoeding. Begin maart start er voor de 4de maal een reeks. Zie website
Gent knapt op zoekt kandidaten

De Stad Gent en haar partners wil met het project Gent knapt op 100 woningen van kwetsbare gezinnen in Gent verbouwen zodat de kwaliteit ervan verbetert en de huizen energiezuiniger worden. Ken je mensen die interesse hebben of in aanmerking komen? Klik hier voor meer informatie.
Meer weten over IN-Gent vzw, het Gents Agentschap Integratie en Inburgering?

IN-Gent staat in voor het uitvoeren van inburgeringsprogramma’s voor nieuwkomers, het ondersteunen van diensten en organisaties in hun diversiteitsbeleid en het positief beïnvloeden van de maatschappij in het omgaan met diversiteit. Ben je nieuwsgierig naar wat dat allemaal inhoudt? Maak dan een afspraak met brigitte.hemmerijckx@in-gent.be voor een presentatie op maat. 
Gratis opleidingstraject voor OCMW-medewerkers

CAW Oost-Vlaanderen organiseert een gratis opleidingstraject voor OCMW-medewerkers die met vluchtelingen werken (Cultuursensitief werken via Mind-Spring, in het kader van AMIF-43). Zes dagen tussen februari en juli 2020 en een intervisiereeks 10 sessies tussen september 2020-december 2021. Zie programma.
Logo Gezondplus heeft jouw mening nodig

Doet jouw organisatie wel eens een beroep op het Logo? Of werkte je al eens met hen samen als partner? Deel dan jouw mening voor 21 februari in deze enquête.
Vormingsaanbod OTA

Het Ondersteuningsteam Oost- en West-Vlaanderen (OTA) heeft haar vormingsaanbod voor het voorjaar 2020 bekend gemaakt. Zie mail.
Aanbod Budget In Zicht 2020

BudgetInZicht Oost-Vlaanderen ondersteunt een kwaliteitsvolle en toegankelijke budget- en schuldhulpverlening in de provincie Oost-Vlaanderen en werkt aan de preventie van schulden. Hun aanbod voor 2020 vind je hier.
Wijzigingen bij de verwerking van MDO

In kader van de hervorming van de eerstelijnszorg en overgang naar de Eerstelijnszones wordt de SEL-werking op 30 juni 2020 stopgezet. De gevolgen op vlak van de verwerking en de afhandeling van Multi Disciplinair Overleg (MDO) en zorgbemiddeling tussen 1/1/20 en 31/3/20 vind je hier.


Sociale Kaart

Nieuw wijkgezondheidscentrum in de wijk Muide – Meulestede

Sinds eind 2019 is het nieuw Wijkgezondheidscentrum geopend in de wijk Muide – Meulestede. Het richt zich tot de inwoners van Muide-Meulestede-Afrikalaan, Voormuide en een deel van Wondelgem. Voor m er info en inschrijving kan je terecht op de websiteVacatures in de regioDe Zuidpoort zoekt een groepswerker

De Zuidpoort zoekt voor de vervanging van een collega met zwanger- en ouderschapsverlof tijdelijk (tot november 2020) een derde medewerker. Zie vacature. Solliciteren ten laatste op 5 februari.
Stad Gent (OCMW werking) zoekt hoofdmaatschappelijk werker

De OCMW werking van de Stad Gent legt een generieke werfreserve aan voor hoofdmaatschappelijk werker. Zie vacature. Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 10 februari 2020
TEJO zoekt een deeltijdse coördinator

TEJO zoekt een duizendpoot, coördinator voor het Gentse team. Zie vacature. De gesprekken vinden al begin februari plaats.
Tele-Onthaal zoekt hulpverlener/vormingswerker

Tele-Onthaal Oost-Vlaanderen zoekt een hulpverlener / vormingswerker (voltijds of 4/5). Zie vacature.  Solliciteren voor 20 februari.
Compaan zoekt een projectleider-doorstroomcoach

Compaan is een sociale onderneming met actieterrein Oost-Vlaanderen en zoekt een projectleider - doorstroomcoach met als standplaats Sint-Amandsberg. Zie vacature. Solliciteren voor 21 februari.
Nieuwsbrieven uit de regioWil je activiteiten, vacatures of nieuws doorgeven via deze nieuwsbrief?
Stuur een mailtje naar info@wrg.be

Ken je iemand die deze nieuwsbrief ook wilt ontvangen?
Die kan zich op deze pagina inschrijven voor onze gratis nieuwsbrief.

Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Stuur deze nieuwsbrief door naar info@wrg.be, en we halen jouw mailadres uit de maillijst.