Dag iedereen,

 

Op 26/3 organiseren we een bijeenkomst voor iedereen die mee wil bouwen aan een betere mantelzorgondersteuning in Gent (mantelzorgers en professionelen). Graag informeren we je over het beleid van Stad Gent in kader van mantelzorg, met ruimte voor feedback. Daarnaast geven we iedereen de kans om bij te leren en nieuwe acties te ontwikkelen rond enkele van de prioritaire thema’s die professionals en mantelzorgers vorig jaar zelf naar voor schoven: een betere samenwerking tussen formele en informele zorg, mantelzorg in de buurt, en een betere bekendmaking van het ondersteuningsaanbod in Gent.

 

Wanneer?

·        Donderdag 26 maart 2020 van 12u00 tot 16u00

 

Waar?

Cultuurkapel Sint-Vincent. Sint-Antoniuskaai 10, 9000 Gent.

Parkeren kan enkel in de omgeving, maar niet op het domein (betalend). De cultuurkapel is ook bereikbaar via halte Rabot (tram 1 en 4 en verschillende bussen). Van de halte is het nog 5 minuten te voet. 

 

Wat?

 1. 12u: Onthaal met broodje
 2. 13u: Welkom – Rudy Coddens - Schepen van Sociaal beleid, Armoedebestrijding, Gezondheid, Zorg, Seniorenbeleid en Financiën
 3. 13u10: Mantelzorgbeleid Stad Gent – Jakob Decavel (Stad Gent)

+ plenair feedbackmoment

 1. 13u30 – 15u00: Workshops
  1. Workshop 1 – Samenspraak-fiche als tool in de eerstelijn in Gent – Benedicte De Koker (Hogeschool Gent) en Marianne Claeys (Similes Regio Gent)

De samenspraak fiche helpt mantelzorgers, zorgvragers en professionele hulpverleners om in gesprek te gaan als evenwaardige partners. In deze workshop leer je hoe je de fiche kan gebruiken en denken we na hoe we de fiche in Gent kunnen inzetten voor een betere samenwerking tussen mantelzorgers, zorgvragers en professionals in de eerstelijn.

  1. Workshop 2 – De rol van een mantelzorger in het woonzorgcentrum – Marijn Loozen (Okra Zorgrecht)

Marijn Loozen geeft een korte toelichting over de rol van de mantelzorger in het woonzorgcentrum. Daarnaast is er ruimte voor intervisie en het delen van good practices en denken we na over acties die in Gent kunnen doorgaan om de samenwerking tussen mantelzorg en professionals in Gent te verbeteren.

  1. Workshop 3 – Mantelzorg in de buurt – Sven Jacobs (Idrops)

Werk maken van zorgzame buurten, waar zorgbehoevenden en hun mantelzorgers zich omringd en gesteund voelen, draagt bij tot meer welzijn en betere zorg. Tijdens deze interactieve workshop krijg je concrete voorbeelden en best practices mee, en denken we samen na hoe mantelzorgers op buurtniveau nog meer betrokken en ondersteund kunnen worden.

  1. Workshop 4 – Het ondersteuningsaanbod voor mantelzorgers in Gent – Muriel Milleville (Consulent - Stad Gent)

Regie ouderenzorg verzamelde verschillende diensten in Gent die nuttig zijn voor mantelzorgers. In deze workshop leer je meer over het aanbod, kan je feedback geven en aanvullen en denken we na hoe en via welke kanalen we dit aanbod best bekend kunnen maken.

 1. 15u00: Terugkoppeling workshops
 2. 15u15: Afsluitend woordje
 3. 15u30: netwerkmoment

 

Inschrijven

Je kan inschrijven en je voorkeursworkshop doorgeven via dit formulier ten laatste tegen donderdag 19 maart.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Jakob Decavel

Stafmedewerker

Dienst Regie Ouderenzorg| Departement  Ouderenzorg | Stad & OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13, 9000 Gent

Postadres: stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent

Tel. 0475 63 04 19| www.stad.gent/ |

cid:image002.png@01D2B43A.ED133ED0 cid:image003.png@01D2B43A.ED133ED0 cid:image004.png@01D2B43A.ED133ED0 cid:image005.png@01D2B43A.ED133ED0

 

Denk aan het milieu voor u print.
Aansprakelijkheidsbeperker: deze e-mail en bijlagen kunnen informatie bevatten die vertrouwelijk is en/of beschermd wordt door intellectuele eigendomsrechten.
Lees meer…