Dag van de Gezonde Buurt komt terug!

 

 

Dag van de Gezonde Buurt krijgt een tweede editie in 2020. Die gaat door op 16 mei 2020

Wij hebben die dag alvast met stip aangeduid in onze agenda.
Bekijk hier de trailer.

 

 

Het Gezonde Buurt team wenst je vrolijke feestdagen. 

2019 was een groot jaar voor Gezonde Buurt. We organiseerden onze allereerste Dag van de Gezonde Buurt en we hebben een record aantal activiteiten ondersteund.

Bekijk hier 2019 in cijfers. 

 

 

Samen naar een mantelzorgvriendelijke school

Gezonde Buurt en Samana trekken voluit de kaart van de jonge mantelzorgers met het project 'Samen naar een mantelzorgvriendelijke school'Meer lezen.

 

 

Gezonde Buurt op Facebook

Like de Gezonde Buurt-Facebookpagina en blijf op de hoogte van wat er allemaal gebeurt. 

 

 

Gezonde Buurt-agenda

 

 

Mensen zijn volop aan de slag met Gezonde Buurt en organiseren verschillende activiteiten. En daar kun je ook zelf aan deelnemen. Dit staat de komende weken gepland:

 

 

Gezondheidstip:   Voorzichtig met vuurwerk

Deze tijd van het jaar lijkt wel onlosmakelijk verbonden met vuurwerk. Hoewel vuurwerk afvuren een spannende en gezellige manier kan zijn om de overgang van oud naar nieuw te vieren zijn er toch enkele dingen om rekening mee te houden. We geven je graag enkele tips mee.

 • Pas op voor dieren
  Hoe leuk en spannend het ook kan zijn om vuurwerk te ontsteken, het is een trauma voor dieren. De knalgeluiden van vuurwerk maken dieren erg angstig. Steek dus geen vuurwerk af als er dieren in de buurt zijn. Je kan ook je dieren beschermen door ze binnen te laten op oudjaar.
 • Laat ze vliegen
  Het lijkt erg logisch maar we willen het toch nog eens meegeven. Steek vuurwerk nooit af in een overdekte ruimte. Uiteraard hoort binnenshuis daar bij maar denk ook aan luifels, open veranda’s, paraplus of overkappingen.
 • Hou het droog
  Vuurwerk houdt van droogte. Vochtig vuurwerk kan niet ontsteken of uitgesteld ontsteken. Vochtigheid zorgt voor onvoorspelbaar vuurwerk en dat is erg gevaarlijk.
 • Kies voor een stabiele lancering
  Steek geen vuurpijlen af in een leeg flesje. Bij de ontsteking komt veel energie vrij en valt het flesje om. Wie weet in welke richting het vuurwerk dan ontploft? Als de gebruiksaanwijzing toch aangeeft een fles te gebruiken, vul deze dan met water en zorg dat ze stabiel en verankerd staat. Lees altijd zorgvuldig de gebruiksaanwijzing.

Facebook

Website

 

 

Copyright © 2019 Gezonde Buurt.

Contacteer Gezonde Buurt op:
gezondebuurt.mvl@cm.be

Uitschrijven voor de Gezonde Buurt-nieuwsbrief