Beste,

 

In deze korte nieuwsflash brengen we je graag op de hoogte van enkele interessante data en acties in kader van mantelzorgondersteuning in Gent.

 

Vind partners om  te werken aan een betere mantelzorgondersteuning in Gent.

In 2 workshops dit voorjaar bepaalden mantelzorgers en professionals de prioriteiten voor een betere mantelzorgondersteuning in Gent. Via een korte peiling kan je ons nu laten weten op welk soort actie jij mee wil inzetten (vanuit jouw organisatie, of als mantelzorger). De peiling loopt tot 25 oktober. Daarna brengen we professionelen en mantelzorgers die rond dezelfde actie willen nadenken met elkaar in contact. Niet twijfelen dus en direct invullen. HIER KLIKKEN.

 

Save the date workshop mantelzorgbeleid: 26/3/20

In de workshop “Samen bouwen aan mantelzorgondersteuning in Gent” kom je te de laatste ontwikkelingen van het mantelzorgbeleid in Gent te weten. Daarnaast kan je mantelzorgers en organisaties leren kennen die rond dezelfde prioriteiten willen samenwerken. Noteer dus zeker al de datum donderdag 26 maart 2020 in je agenda (12u00 tot 16u), of klik op de save the date in bijlage bij deze email. De workshop vind plaats in de Cultuurkapel Sint-Vincent (Sint-Antoniuskaai 10, 9000 Gent). Uitnodiging en concreet programma volgen.

 

Dag van de mantelzorg 2020@Dekrook

Samen met enkele mantelzorgers willen we acties opzetten rond dag van de mantelzorg op 23 juni 2020. De Krook is al gereserveerd! Nu nog de invulling. Heb je als mantelzorger, professional of organisatie interesse om deze acties mee inhoud te geven? Laat het zeker weten via jakob.decavel@stad.gent.

 

Project Mantelmix

Op zaterdag 12 oktober lanceren Samana en Anatolië vzw het project Mantelmix. Dit is een project gericht naar mantelzorgers (hoofdzakelijk van een ander etnisch culturele achtergrond, maar staat open voor elke mantelzorger) die zorgen voor een kind met een beperking. Het project kwam tot stand met de steun van stad Gent. Tijdens de kick-off zijn alle organisaties welkom die met mantelzorgers uit Gent in contact komen. Meer info en inschrijven.

 

Actie Young Heroes

Cera, Kinderrechtencoalitie Vlaanderen en !DROPS sloegen de handen in elkaar om een wervende campagne op te zetten met als doel het thema “jonge mantelzorg” bespreekbaar te maken en jonge mantelzorgers een hart onder de riem te steken. Onder de naam YOUNG HEROES lanceren ze vanaf 1 oktober 2019 een splinternieuwe website. Via onder meer een filmpje, waarin jonge mantelzorgers getuigen over hun eigen ervaringen, wensen ze de aandacht te vestigen op deze nog te vaak onzichtbare doelgroep. Daarbij willen ze degenen die hulp nodig hebben of met vragen zitten, doorverwijzen naar de bestaande ondersteuningskanalen. Alle informatie over de campagne en de manier waarop je de campagne mee uit te dragen vind je in het communicatiepakket.

 

Verblijf eens een nachtje in de mantelzorgwoning

Begin dit jaar lanceerde Stad Gent de mobiele mantelzorgwoning. Sinds september is het nu ook mogelijk één of twee nachten te logeren in de woning. Meer info hier, via zelfstandigwonen@ocmw.gent of telefonisch 09 266 95 19.

 

Vlaams Expertisepunt mantelzorg geeft 5 duotickets weg voor de première van “Mother”

Op maandag 14/10 gaat de documentaire 'Mother' in première op het Film Fest Gent. De documentaire volgt enkele patiënten met dementie die verhuizen naar Thailand, waar ze een uiterst gepersonaliseerde dienstverlening krijgen. Het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg mag 5 duotickets weggeven voor de première. Zij willen hiermee graag mantelzorgers trakteren op een avondje uit. Ken jij een mantelzorger die je wil bedanken en trakteren op een avondje uit? Vertel hen via info@expertisepuntmantelzorg. be  waarom je deze persoon wil bedanken. De eerste 5 inzendingen krijgen een duoticket.

 

Heb je zaken die je wil verspreiden binnen het mantelzorgnetwerk in Gent? Neem dan gerust met mij contact op en dan onderzoeken we hoe we je best kunnen ondersteunen! Wil je concrete activiteiten meer bekendheid geven? Maak ze dan bekend via https://www.mantelzorgers.be

 

Hartelijke groet!

 

Jakob Decavel

Stafmedewerker

Dienst Regie Ouderenzorg| Departement  Ouderenzorg | Stad & OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13, 9000 Gent

Postadres: stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent

 

Denk aan het milieu voor u print.
Aansprakelijkheidsbeperker: deze e-mail en bijlagen kunnen informatie bevatten die vertrouwelijk is en/of beschermd wordt door intellectuele eigendomsrechten.
Lees meer…