Nieuwsbrief oktober 2019
  NIEUWS VANUIT HET PARTNERSCHAP  
Herbeleef de Partnerdag 2019 in woord en beeld
Onze partnerdag 2019 was een groot succes. Meer dan 160 partners waren aanwezig voor het plenaire gedeelte, de break-outs en/of de receptie.

Boeiende lezingen, interactieve break-outs en bovenal een topsfeer.

Bedankt voor jullie participatie en medewerking!

   Herbeleef het hier   
Arbeidszorg op de kaart
GTB en VDAB hebben een geografisch overzicht via een gepersonaliseerde Google My Maps gemaakt waarop alle arbeidszorginitiatieven terug te vinden zijn.

Tot nu ontbrak een goed overzicht van organisaties die arbeidszorg aanbieden, waardoor een klantgerichte doorverwijzing zowel voor GTB/VDAB als voor de welzijns/werkorganisaties moeilijk was.
   Vind de arbeidszorginitiatieven in Google Maps   
Het startschot ‘Duaal Leren’ ook in Gent gelost!
Sinds 1 september zijn er ook in Gent een 13-tal scholen van start gegaan met een duale opleiding. Samen staan zij garant voor een aanbod van 52 duale opleidingen.

Voor jongeren waarvoor de afstand tot het Duaal Leren en een voltijds engagement in het algemeen nog te groot is, zijn er tussenstappen mogelijk.

Binnen een naadloos flexibel traject (NAFT) werken de begeleiders op maat van de jongeren. In Gent nemen vzw LEJO, vzw JES, Groep INTRO en vzw aPart dit traject voor hun rekening.

Zijn de jongeren wel arbeidsbereid, maar missen ze generieke of loopbaangerichte competenties? Dan geven vzw Compaan, Groep Intro, de stedelijke Dienst Werk, vzw JES en vzw LEJO invulling aan de aanloopfase.

Jongeren, die zowel arbeidsbereid als arbeidsrijp zijn, kunnen extra ondersteuning krijgen via IBAL (Intensieve Begeleiding Alternerend Leren)In Gent kan je hiervoor terecht bij vzw Groep INTRO, vzw LEJO en Dienst Werk.
   Meer info over duaal leren vind je hier   
Kom naar de Jobbeurs in de Handelsbeurs op dinsdag 22 oktober

Ken je of ben je iemand die een nieuwe uitdaging zoekt? Kom dan langs op de jobbeurs in de Handelsbeurs op dinsdag 22 oktober! Je ontdekt er verschillende vacatures bij ruim 50 lokale organisaties. Vraag er naar meer informatie en solliciteer onmiddellijk tijdens de jobbeurs voor de gepaste vacature. Neem dus zeker voldoende (recente) cv’s mee en overhandig die meteen.

Kan je niet aanwezig zijn? Geen nood! Je kunt nu ook online solliciteren via de digitale jobbeurs!

   Ontdek welke bedrijven aanwezig zijn!   
Ontdek WELQOME in de Gentse Haven op 6 november
Op de Welqome job orientation & hunting dag komen jongeren die een job ambiëren als logistiek medewerker te weten wat werken in de Gentse haven inhoudt.

Op deze dag leren ze bij over de logistieke sector in de haven, over de gevraagde competenties én worden hun skills aangescherpt via workshops. Op het einde van de dag voorzien we ook sollicitatiegesprekken zodat jongeren meteen met een aantal uitzendkantoren kunnen praten over concrete jobs in de haven.

WELQOME job orientation & hunting is een initiatief van VFU in samenwerking met Stad Gent / Skills Navigator en North Sea Port.
   Lees hier het programma en schrijf in   
Samen talenten ontdekken tijdens de Gezinsdagen

Het Beroepenhuis houdt negen Gezinsdagen voor tieners én hun ouders. Je gaat samen met je kind (11 tot 14 jaar) op Talentenspeurtocht door de tentoonstelling.  Op een leuke, interactieve manier ontdekken jullie maar liefst 40 beroepen uit 11 sectoren, van haven tot horeca, van social profit tot bouw.  En vooral: je ziet wat je tiener boeit en waar hij of zij goed in is.

De talenten in kaart brengen, helpt om later een juiste studiekeuze te maken.

   Wil je er ook graag bij zijn?   
Voor het eerst een Ghent Tech Job Fair voor start-ups en scale-ups!

Ghent Startup Fair is een job- en ontmoetingsbeurs waar innovatieve startups en scale-ups en talentvolle kandidaat-werknemers elkaar kunnen leren kennen. Stad Gent, VDAB en Startups.be willen met deze jobbeurs start-ups en scale-ups verbinden met jong en ambitieus talent op de Gentse arbeidsmarkt.

   Meer weten over de Ghent Tech Job Fair?   
Word mentor bij @Level2Work

Veel Oost-Vlaamse ondernemers hebben heel wat openstaande vacatures die ze moeilijk tot niet ingevuld krijgen. Tegelijk zijn er heel wat competente hoogopgeleide allochtonen die de weg niet vinden naar die openstaande vacatures, omdat ze de Belgische arbeidsmarkt onvoldoende kennen.

Wil je jouw vacatures invullen, en/of sta je open voor anderstalig talent en wil je je engageren? Word mentor bij @Level2Work en maak kennis met een grote groep hoger opgeleide anderstaligen.

   Wil je meer weten over het mentortraject?   
Leerloopbaanbegeleiding binnen en buiten de gevangenismuren
In november 2017 ging het ESF-project “Learning Inside Out “ (LIO) van start. Intussen werd het LIO project bekroond met de titel van ESF ambassadeur en hebben we mooie resultaten geboekt. Deze worden aan jou voorgesteld op de studiedag op vrijdag 18 oktober in het VAC Gent.  
 
Vocvo en het lerend netwerk Leerwinkels bieden jou een gratis studiedag rond leerloopbaanbegeleiding binnen en buiten de gevangenismuren. 


   Meer weten over het programma?   
'Start me up' voor ondernemers in spé!

Doorzettingsvermogen, enthousiasme en schitterende plannen zijn vaak niet voldoende om succesvol te zijn. Een goede voorbereiding is een belangrijke stap. Ben jij of ken jij iemand met een ondernemersidee of iemand die van plan is om op korte termijn een zelfstandige zaak op te starten? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Syntra Vlaanderen over 'Start me up'. En wie weet krijg je binnenkort hulp van de experten ter zake!

   Succesvol zelfstandig starten?   
Heb jij oor naar uniek talent?
Op 28 september vierde de dovengemeenschap Werelddovendag. Naar aanleiding van deze dag bracht Compaan het verhaal van dove werknemer Peter en werkgever Emiliani in beeld.


   Bekijk hier het filmpje   
  KALENDER  
15 okt 2019 ACT tool voor Gentse arbeidsbemiddelaars
18 okt 2019 Studiedag LEARNING INSIDE OUT
22 okt 2019 Jobbeurs Gent
22 okt 2019 Future Forward event: Ondernemen? Mensen centraal!
22 okt 2019 Kom speeddaten met een HR-expert!
23-24 okt 2019 SETT (School Education Transformation Technology) conferentie
24 okt 2019 Dag van de Jobcoach
25 okt 2019 Studievoormiddag SID-in Oost-Vlaanderen
8 nov 2019 Welt Talentenmarkt en start online jobbeurs Jobgewelt.be
12 nov 2019 Ghent startup fair
24 nov 2019 Gezinsdag Beroepenhuis
25-29 nov 2019 Week van de Pollepel
26 nov 2019 Beleidsgroep Gsiw
28 nov 2019 Projectenbeurs Gent 2020
16 jan 2020 Save the date: Nieuwjaarsreceptie Gent, stad in werking
  CONTACTEER Gsiw  
gsiw@stad.gent of Myriam.Carlier@stad.gent
+32 (0)9 266 83 47
+32 (0)472 74 28 89
Gsiw.gent
Inschrijven voor de nieuwsbrief?
Partner worden van Gsiw?

Het volledige overzicht met meer informatie vindt u in de rubrieken Nieuws en Agenda van de Gsiw-website. U kunt een beroep doen op de communicatiekanalen van ‘Gent, stad in werking’ om uw evenement of activiteit bekend te maken.

 
© Stad Gent 2014 - Disclaimer - In samenwerking met Digipolis