Nieuwsbrief De SLOEP vzw maart en april 2019

SYMPOSIUM PAPA HOORT ER OOK BIJ
Donderdag 25 april 2019 van 13 u tot 18 u
Arteveldehogeschool Campus Sint-Amandsberg
J. Gérardstraat 18 9040 Sint Amandsberg (Gent)


Vaders zijn nog steeds een ondervertegenwoordigde groep in talloze opvoedingsstructuren: binnen het gezin, aan de schoolpoort, in de hulpverlening en gezinsondersteuning zien we ze nog te weinig, krijgen ze te weinig aandacht of weten gewoon niet wat met hen aan te vangen. Gelukkig zien we de laatste decennia een trendbreuk en vooral De SLOEP zette de laatste jaren fel in op het bereiken en begeleiden van vaders met (opvoedings)vragen. Onze ervaringen en die van vele experten en andere organisaties werden gebundeld in twee producties: een boek en een documentaire.
Op donderdag 25 april nodigen we jullie dan ook graag uit op ons symposium waar we het boek ‘Papa hoort er ook bij’, geschreven door de Gentse auteur Tina De Gendt, met foto’s van fotograaf Wouter Rawoens aan u willen voorstellen. Daarnaast wordt de documentaire 'Over vaders' getoond.
Tussenin komt er ook nog een expertenpanel aan bod die het zal hebben over vaderbetrokkenheid bij de opvoeding van kinderen en hoe preventieve gezinsondersteunende initiatieven hierop kunnen inspelen.

Hieronder vindt u het programma en de inschrijvingslink. Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt!

PROGRAMMA
13.00: ontvangst
13.30: welkomstwoord door de coördinator van De SLOEP, Samira Castermans
14.05- 14.20: voorstelling van het boek door Tina De Gendt
14.20- 15.40: expertenpanel ’vaderbetrokkenheid bij de opvoeding van kinderen‘ (Leen Dubois - woordvoerster van Kind & Gezin; Redouane Ben Driss - psycholoog, Dr. Jan Peeters - senior consultant VBJK/Universiteit Gent, Thomas Thys - lector/onderzoeker, Arteveldehogeschool, Nele Travers - medewerker expertisecentrum EXPOO, Arne Van Schoors - groepswerker vaderwerking De SLOEP) met als moderator Peter Decroubele, journalist bij de VRT
15.40 - 15.50: inleiding tot de documentaire door regisseur/cineast Kadir Balci
15.50 - 16.15: voorstelling documentaire door Alexander Decommere
16.15 - 16.30: slotwoord door de voorzitter van De SLOEP, Nadia Merchiers
16.30 - 17.30: receptie

INSCHRIJVINGEN
Inschrijven kan door het online inschrijvingsformulier hier in te vullen

WISSEL VAN DE WACHT
Nele verlaat haar postje als groepswerker en we verwelkomen Lindsey!


Nele Spiesschaert, al jarenlang een fundament van De SLOEP, verandert van job, maar blijft in huis. Nele wordt namelijk netwerkondersteuner voor Huis van het Kind Gent. Er zijn vele ouders die hier om zullen treuren, want zoveel expertise en toewijding zullen we zeker missen. Nele behoudt haar bureau in De SLOEP, zodat we haar gelukkig niet helemaal moeten missen.
Nele wordt vervangen door Lindsey Sterck. Zij zal onder andere het vrijwiligersbeleid van De SLOEP in handen nemen. Welkom Lindsay!

PROJECT IN DE KIJKER: BADOE kaDEe


BADOE kaDEe is een ontmoetingsplaats waar je als ouder, grootouder, plusouder, … naartoe kan en waar je samen met je (klein)kindje van 0 tot 3 jaar kan spelen.
De kinderen kunnen hier ander speelgoed ontdekken dan thuis. Ze leren er leeftijdsgenootjes kennen en samen spelen. Het is een zachte voorbereiding op de school of crèche omdat de ontmoeting gebeurt in de nabijheid van een vertrouwd persoon.
Als ouder of opvoedingsverantwoordelijke kan je met je (klein)kind spelen, tot rust komen of andere ouders leren kennen bij een tas koffie of thee. Maar ook met al je vragen rond opvoeding en ondersteuning ben je welkom!
Wanneer? Elke donderdag van 9.30 tot 11.30 uur met uitzondering van de eerste donderdag van de maand. Gesloten tijdens schoolvakanties en feestdagen. Je kan komen en gaan wanneer je wil. De ontmoetingsmomenten zijn gratis.
Waar?
De wasserette / Spelotheek Kiekeboe
Wasstraat 118
9000 Gent

 

PRESTATIE VAN DE MAAND!

Driewerf hoezee voor ons Go Between-topduo Alcidia en Carolina. Samen hebben ze zomaar even vijf mensen uit onze doelgroep aan een job geholpen tijdens de laatste maand. Top, top top!
Go Between is on Fire... 

 

BABYBABBEL

April en mei zijn de babybabbelmaanden in De SLOEP! Dus voor de nieuwbakken mama's en papa's of de ouders in spe is er vanaf 25 april weer onze fameuze Babybabbel.
Afbeeldingsresultaat voor BABYTALK
Wanneer?
25 april: Verzorging van de baby/papieren
2 mei: kinderziekten/medicatie
9 mei: gezonde voeding/fruitpap
16 mei: anticonceptie
23 mei: de ontwikkeling van het kind
6 juni: borstvoeding
13 juni: postnatale depressie/babymassage
20 juni: pre-postnatale kiné/de bevalling

Telkens van 10 uur tot 12 uur.

RONDVAART HAVEN - NORTH SEA PORT - 29 MEI
 

Afbeeldingsresultaat voor HAVEN GENT
Ooit al eens een rondvaart gemaakt in de haven? Op woensdagnamiddag 29 mei kunnen alle gezinnen en vrijwilligers van De SLOEP op rondvaart in de Haven North Sea Port  met de Arteveldeboot. Vertrek en eindpunt is de Rigakaai in Gent (rechtover Weba). Vrijwilligers en gezinnen die willen deelnemen, kunnen zich inschrijven via openhuis@desloep.be of uiteraard in De SLOEP zelf aan het onthaal.

KLEDINGBEURS 

Op woensdag 17/4/2019 organiseren we onze tweejaarlijkse kledingbeurs. Vanaf 13u30 is iedereen welkom om baby- en kinderkledij, maar ook speelgoed aan symbolische prijzen te kopen. Om 16 uur stopt de beurs. Tot dan!

Copyright © 2019 vzw De SLOEP, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
vzw De SLOEP
Bevelandstraat 26
Gent 9000
Belgium

Add us to your address bookEmail Marketing Powered by Mailchimp