Agenda

, ,

Infosessies nieuw Gents subsidiereglement Samen aan zet

Op 1 februari gaat het nieuw subsidiereglement ‘Samen aan Zet’ van start. Hiermee wil het stadsbestuur niet enkel buurtactiviteiten extra aanmoedigen maar ook activiteiten en projecten rond welzijn en gelijke kansen. Meer weten? Kom naar één van de infomomenten


,

Inspringtheather onderwijs

De Beweging van mensen met een laag inkomen en kinderen organiseert op 11 en 27 februari een inspringtheater onderwijs. Het is de bedoeling dat dit interactief theater nieuwe inzichten brengt in de uitsluitingsmechanismen. Zie uitnodiging.


Vrijwilligersbeurs Gent

Op 29 februari organiseert het Vrijwilligerspunt Gent opnieuw een vrijwilligersbeurs in de Ghelamco Arena. Meer info en inschrijven 


Qolourfied

In-Gent organiseert op 3 maart Qolourfied, een inspiratie- en ontmoetingsdag rond "kleur succes in opleiding en werk". Zie website.


, ,

Laagdrempelig rookstopaanbod in Gent

Ook in 2020 bieden bieden Stad Gent, Logo Gezond+ en Bond Moyson een laagdrempelig aanbod rookstop. Een gespreide groepsbegeleiding vanaf januari en vanaf maart en een intensieve groepsbegeleiding in februari. Meer info en inschrijven


Praktische vorming Sociale Kaart van Gent

Raak je soms de weg kwijt in het Gentse welzijnslandschap? Welk aanbod is er precies in andere sectoren? Ontdek tips voor warme doorverwijzing en oefen met de nieuwe digitale versie van de Sociale Kaart van Gent. Schrijf je hier in voor een praktische vorming op donderdag 5 maart van 10u tot 12u. 

Liever uitleg in teamverband? Wij komen naar je toe! Boek je vorming via info@socialekaartvangent.be of bel 09 225 91 33.


Introductie Themagecentreerde Interactie (basismethode cursus)

In deze TGI-cursus leer je effectief leiderschap neer te zetten in functie van de noden van het team, een opleidingsgroep, de organisatie … Je leert je staande houden in deze woelige tijden. Je leert omgaan met moeilijke opdrachten. Meer info en inschrijven


Dag van de zorg in Gent

Op 15 maart vindt de dag van de zorg plaats. Hier vind je een overzicht van de Gentse deelnemende organisaties. Ook in Mariakerke en Wondelgem en in  Sint-Amandsberg en Oostakker zijn er deelnemende actoren.


Save the date workshop mantelzorgbeleid

In de workshop “Samen bouwen aan mantelzorgondersteuning in Gent” kom je te de laatste ontwikkelingen van het mantelzorgbeleid in Gent te weten. Daarnaast kan je mantelzorgers en organisaties leren kennen die rond dezelfde prioriteiten willen samenwerken. Noteer dus zeker al de datum donderdag 26 maart 2020 in je agenda (12u00 tot 16u). De workshop vind plaats in de Cultuurkapel Sint-Vincent (Sint-Antoniuskaai 10, 9000 Gent). Uitnodiging en concreet programma volgen.


, ,

Boeiende boterhammen

Met de steun van DeelSEL Gent worden er informele bijeenkomsten georganiseerd waarbij een spreker een initiatief of organisatie uit de regio Mariakerke-Wondelgem-Brugse poort-Rabot- Bloemekenswijk-Voormuide-Sluizeken-Tolhuis-Ham, toelicht. Zie jaarprogramma. Inschrijven kan via bart.dewulf@sintjozef-gent.be


Infosessie rond correctiefase 2 Persoonsvolgend Budget

Heb jij een brief van het VAPH gekregen dat je persoonsvolgend budget zakt of is weggevallen? Heb je vragen over hoe het nu verder moet? Op donderdag 2/4 organiseert Vraagwijzer een gratis infoavond in Zwijnaarde.Bij vragen kan je terecht bij Vraagwijzer via lisa.baert@kvg.be. Je kan online inschrijven.


Geestelijk gezondheid en licht mentale beperking

Op 14 mei vindt het Nederlands-Vlaams congres "Geestelijke Gezondheid voor personen met een licht mentale beperking: intersectorale perspectieven" plaats. Zie congresfolder en inschrijvingspagina.


, ,

Boeiende boterhammen

Met de steun van DeelSEL Gent worden er informele bijeenkomsten georganiseerd waarbij een spreker een initiatief of organisatie uit de regio Mariakerke-Wondelgem-Brugse poort-Rabot- Bloemekenswijk-Voormuide-Sluizeken-Tolhuis-Ham, toelicht. Zie jaarprogramma. Inschrijven kan via bart.dewulf@sintjozef-gent.be


Dag van de mantelzorg 2020@Dekrook

Samen met enkele mantelzorgers willen we acties opzetten rond dag van de mantelzorg op 23 juni 2020. De Krook is al gereserveerd! Nu nog de invulling. Heb je als mantelzorger, professional of organisatie interesse om deze acties mee inhoud te geven? Laat het zeker weten via jakob.decavel@stad.gent.