Info over de venstermondmaskers

Het gebruik van klassieke mondmaskers heeft een grote impact op het leven van  personen met een auditieve beperking, omdat zij voor hun communicatie afhankelijk zijn van liplezen/het kunnen volgen van de mimiek. Deze mondmaskers zijn niet enkel aan te raden voor mensen met een auditieve beperking, maar gaat ook ruimer. Het heeft tevens veel voordelen voor mensen, kinderen of jongeren met autisme, met dementie, en jonge kinderen voor wie mimiek belangrijk is.

 

In de Oefenpleinstraat 6 (9050 Gentbrugge) zijn er pakketjes beschikbaar om zelf venstermondmaskers te maken. In elk pakketje is materiaal voorzien voor 20 mondmaskers: stof, lintjes, plastiek voor de vensters en de handleiding voor dit specifieke type van mondmasker. Indien jezelf of je organisatie interesse heeft en/of vrijwilligers kent die dit willen maken, kan je deze pakketjes afhalen vanaf dinsdag 2 juni tussen 8u00 - 12u00 en 13u00 - 15.30u aan Poort 21.

Laat vooraf aan Nancy Adam (Nancy.adam@stad.gent 0476/50 81 64) weten of je interesse hebt. Zij zal dit doorgeven zodat uw aangevraagde pakketje gereserveerd wordt op uw naam of organisatie.  

Heb je extra mondmaskers teveel gemaakt, is het fijn deze terug te brengen aar de Oefenpleinstraat. Er zijn immers ook burgers die hierom vragen. We kunnen deze dan gericht verdelen onder de burgers.

Daarnaast wordt de handleiding ook verdeelt bij 15 stoffenwinkels in Gent.  

 

Hanne Callewaert

Stafmedewerker

Dienst Regie Ouderenzorg| Departement  Ouderenzorg | Stad Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13, 9000 Gent | Postadres: Onderbergen 82, 9000 Gent

Tel. 0470 40 88 47 | www.stad.gent/